Waarschijnlijk kankerverwekkend: foodwatch eist geen nieuwe toelating glyfosaat

Amsterdam, 5 augustus 2015. Het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat is volgens de Wereldgezondheids- organisatie WHO “waarschijnlijk kankerverwekkend”. Eind juli publiceerde de WHO het rapport waarin zij deze conclusie onderbouwt. Consumentenorganisatie foodwatch roept de Europese Commissie daarom op om glyfosaat voorlopig te schrappen uit de lijst met in de landbouw toegestane bestrijdingsmiddelen.

Lees meer...

 

Wettelijke normen gifresten op groente en fruit beschermen gezondheid onvoldoende

Voedsel- en warenautoriteit treedt niet op bij geconstateerde gezondheidsrisico's

Amsterdam, 9 september 2013 – De wettelijke normen voor resten landbouwgif op groente en fruit zijn vaak veel te hoog. Daardoor kan het dat groente en fruit in de winkelschappen voldoet aan de wet terwijl er wel gezondheidsrisico's zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Milieudefensie en Foodwatch op basis van cijfers van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Van de 957 onderzochte wettelijke normen voor producten zijn er 89 (ruim negen procent) onveilig bevonden: de wettelijke Maximum Residu Limiet (MRL) laat dan een overschrijding van de gezondheidsnorm toe en beschermt de consument dus niet. Dit blijkt uit het rapport dat Milieudefensie en Foodwatch vandaag naar buiten brengen.

Lees meer...

 

De Groente & Fruitwijzer

Hoe koop je groente en fruit zonder gifresten? Lees meer >>

De Weet wat je eet Gifmeter

Kijk hoe jouw supermarkt scoort en vraag óók om groente en fruit zonder gevaarlijk landbouwgif. Lees meer >>

https://www.houkema.net/milieudefensie/weetwatjeeet/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/274490gfwijzer_geen_schaduw_groot.gif https://www.houkema.net/milieudefensie/weetwatjeeet/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/495700appel_pesticides.jpg
  • 0
  • 1
Blijf op de hoogte!
E-mailactie Glyfosaat

“Waarschijnlijk kankerverwekkend”? Geen hernieuwde toelating glyfosaat totdat veiligheid is vastgesteld!