Vraag uw super en de overheid nú om echt schone groenten en fruit.

Naar de e-mailactie >>

Welkom

Op deze website worden voor het eerst alle meetgegevens van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) naar resten landbouwgif op groente en fruit toegankelijk gemaakt. In één oogopslag kun je zien welke supermarkten de schoonste waar aanbieden, welke groente- en fruitsoorten het meest vervuild zijn en in welke landen het meeste landbouwgif wordt gebruikt.

 

Weet wat je eet doet alleen uitspraken over de supermarkten die een groot marktaandeel hebben en waar 40 of meer metingen zijn verricht. U kunt deze ranking vinden op de Groente & Fruitwijzer.


Hier vind je de Groente & Fruitwijzer >>
Hier vind je de belangrijkste resultaten >>

Lees hier de meest recente conclusies >>

 

Roep jouw supermarkt op óók schone producten te verkopen!
Geregeld worden bij de producten overschrijdingen van acute gezondheidsnormen geconstateerd. Lang niet altijd is er dan géén sprake van een wetsovertreding, waardoor de overheid niet optreed. Ook heeft Weet wat je eet de overheid en de supermarkten herhaaldelijk gewezen op de tekortkomingen van de wet: consumenten worden onvoldoende beschermd!

 

ALDI, Super de Boer, Lidl en Plus hebben extra maatregelen genomen om jonge en nog ongeboren kinderen te beschermen. Albert Heijn is bezig om haar beleid aan te passen. Helaas weigeren de andere supermarkten tot nog toe de noodzakelijke verbeteringen door te voeren.

 

Kijk hoe jouw supermarkt scoort en vraag óók om groente en fruit zonder gevaarlijk landbouwgif

 

Hulp

Heb je vragen over de website? Bijvoorbeeld wat een 'wettelijke norm' (MRL) betekent, wat een 'gezondheidsnorm' (ARfD) inhoudt, of hoe de 'vervuilingsscore' wordt berekend? Kijk dan bij de 'Veelgestelde vragen'. Daarnaast kun je gebruik maken van de 'Zoektips' om beter wegwijs te worden op de website.

 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van belangrijk nieuw over bestrijdingsmiddelen, bijvoorbeeld wanneer nieuwe gegevens online staan? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (zes keer per jaar)!

 

Contact

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met info@weetwatjeeet.nl