Hoe scoort jouw supermarkt?

In de onderstaande tabel vind je een vergelijking van de prestaties op het gebied van bestrijdingsmiddelen op groente en fruit van de tien grootste supermarktketens . Staat jouw supermarkt er niet tussen of wil je meer informatie? Kijk dan op de Weet wat je eet Gifmeter.

De rangorde is gebaseerd op controles die zijn uitgevoerd door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De rangorde wordt bepaald door de 'Vervuilingsscore'. De organisaties van Weet wat je eet vragen elk jaar de gegevens van het VWA op en actualiseren de ranglijst.

Roep jouw supermarkt op schone producten te verkopen!

Bij veel supermarkten zijn overschrijdingen van de gezondheidsnormen voor jonge kinderen geconstateerd. Bij driekwart van deze overschrijdingen was er géén sprake van een wetsovertreding, waardoor de overheid niet optrad. Weet wat je eet heeft de overheid en de supermarkten herhaaldelijk gewezen op de tekortkomingen van de wet: jonge kinderen worden onvoldoende beschermd!

In navolging van Duitse supermarkten stellen een aantal Nederlandse supermarkten ook aanvullende eisen om jonge en nog ongeboren kinderen beter te beschermen. Helaas weigeren de andere supermarkten tot nog toe de noodzakelijke verbeteringen door te voeren.

Vraag jouw supermarkt óók om groente en fruit zonder gevaarlijk landbouwgif >>
 
Blijf op de hoogte!
E-mailactie Glyfosaat

“Waarschijnlijk kankerverwekkend”? Geen hernieuwde toelating glyfosaat totdat veiligheid is vastgesteld!