Dirk van den Broek supermarkten hebben het schoonste groente en fruit

Van de 20 supermarkten die door de overheidsinspectie NVWA bemonsterd zijn is Dirk van den Broek de supermarkt die het beste presteert. Er werden geen wetsovertredingen en geen gezondheidsrisico's gesignaleerd. Met een gemiddeld aantal gifsoorten van 1,1 per product en een vervuilingsscore van 14,9 leidt Dirk van den Broek het klassement met verve. 

Voor de ranking van de 10 schoonste supermarkten klik hier.

Van de 8 grootste supermarkten van het land scoort Jumbo het beste. De grote keten moest echter wel vier kleinere voor laten gaan. Van de 20 bemonsterde supermarkten staat Jumbo op plek nummer 5. Er werden geen gezondheidsrisico's gesignaleerd, maar wel twee wetsovertredingen. De vervuilingsscore van Jumbo is 24,5 met 1,2 gifsoorten per product. Voor de ranking van de 8 grootste supermarkten van schoon naar vuil klik hier.

De koppositie van Dirk van de Broek is geen toeval, blijkt uit de meerjarentrend. Gezondheidsrisico's zijn sinds 2007 niet meer voorgekomen, wetsovertredingen niet meer sinds 2009. Het percentage zonder gif schommelt, maar vertoont de laatste twee jaar weer een stijgende lijn.

 
Blijf op de hoogte!
E-mailactie Glyfosaat

“Waarschijnlijk kankerverwekkend”? Geen hernieuwde toelating glyfosaat totdat veiligheid is vastgesteld!